11 Jul 20, 10:36 AM
Arsad Mekanik: wslm,Kia picanto juga boleh digunakan
11 Jul 20, 09:01 AM
paawi: As Salam.. Utk enjin naza suria (picanto), enjin apa paling sesuai utk ditukar selain dr jenama yg sama.? Terima kasih
13 May 20, 01:03 PM
Arsad Mekanik: wslm saudara Nizam,dah wasap ,tq
11 May 20, 05:52 AM
Nizam: Spring. Apa kah komponen yg perlu sy tukar selain dari tu & sbb dah alang2 tukar bahagian absorber, apa lagi yg perlu? Boleh senaraikan nama2 alat ganti tersebut?
11 May 20, 05:51 AM
Nizam: Salam tuan, sy nak tanya. Kereta sy myvi lagibest se hayat dah 9 tahun. Sekarang ni sy nak dapatkan kondisi suspensi dan bunyi gegar lain2 seperti kereta baru. Sy bercadang nak tukar absorber dan
11 May 20, 05:50 AM
Nizam: Salam tuan, sy nak tanya. Kereta sy myvi lagibest se hayat dah 9 tahun. Sekarang ni sy nak dapatkan kondisi suspensi dan bunyi gegar lain2 seperti kereta baru. Sy bercadang nak tukar absorber dan
11 May 20, 05:50 AM
Nizam: Salam tuan, sy nak tanya. Kereta sy myvi lagibest se hayat dah 9 tahun. Sekarang ni sy nak dapatkan kondisi suspensi dan bunyi gegar lain2 seperti kereta baru. Sy bercadang nak tukar absorber dan
7 May 20, 11:45 AM
Arsad Mekanik: saudara Prakash,badan kunci longgar,perlu letakan semula pada kedudukannya betul2 pada lock stereng dan kunci semula. Lampu fuel nyala akibat float minyak dalam tangki ada masalah,perlu tukar float
5 May 20, 11:06 AM
Prakash: Kunci kereta persona tak boleh pulas kadang kadang boleh kadang tak boleh. sometimes kena pusing kan stering sikit than baru bolek start. lagi satu lampu fuel always menyala. agak agak apa masalanya.
24 Feb 20, 02:02 PM
Arsad Mekanik: waalaikumsalam,sebaiknya tukar steering rack kerana utk mendapat result yang baik utk servis rack memang agak susah dan pressurenya kuat serta mudah bocor angin dan masuk angin
20 Feb 20, 09:24 PM
Zulkifli: Assalamualaikum tuan, Kereta Nissan X-Trail 2.5 2007. Oil seal steering rack bocor. Telah ganti oil seal serta tukar minyak power steering dan tie rod end baru serta bleeding. Bila start enjin bila s
26 Dec 19, 03:06 PM
Arsad Mekanik: Hi vendormallz ,ok
22 Dec 19, 01:32 AM
vendormallz: saya sudah letak link blog encik di dalam blog saya, semoga di murahkan rezeki tuan.
22 Dec 19, 01:20 AM
vendormallz: hi, saya ingin menulis tentang profesyen encik di blog saya
2 Dec 19, 09:47 AM
Arsad mekanik: wslm airisoffia,apa saja yang berkaitan brek ada kaitan dengan abs,perlu periksa semula,nyalaan isyarat boleh cuba reset ecu dulu
28 Nov 19, 01:32 PM
airissofia: myk gearbox de leaking,n then tukr oil seal tp still ada leaking skit.kenapa sbnrnyer..mohon bantu.tq
28 Nov 19, 01:30 PM
airissofia: sy pergi blk ke bgkel mklm lmpu abs n brek nyala,katanyer tukr master pump n tuning..dah tukar n buat ttp menyala lg,brek ttp bunyi grekk bla dipersinmpngn/selekoh.
28 Nov 19, 01:28 PM
airissofia: sy br repair kete.sblm ni xpernah pn brek bnyi mcm tu.sy ada tukar drvshrf,absober,lower arm,absober mounting,disc pad,disc motor,myk brek,myk hitm,myk gearbox.ada kaitan x dgn pnukaran semua tu
28 Nov 19, 01:24 PM
airissofia: assalamualaikum..sy guna persona se.kenapa lampu hndbrke dan abs nyala?bila tekan brek ada bunyi grekk..grekk..n then seakan menendang/tersentak..
19 Nov 19, 02:32 PM
hakimnoh: salam.. byk ilmu yang dikongsi. terima kasih tuan
[mesej lama]