23 Apr 21, 09:34 PM
Andy: Terima kasih bossku
18 Feb 21, 11:30 AM
Arsad mekanik: Andy,ini masalah injector sumbat,tukar satu set injector
11 Feb 21, 05:48 PM
Andy: @Arsad mekanik apa masalahnya jika pedal minyak tekan habis cuma sampai rpm 3.4k saja..dan takde power macam berat..kereta Frontier?terima kasih bang?
11 Feb 21, 05:46 PM
Andy: @Arsad mekanik
23 Aug 20, 07:20 PM
Arsad mekanik: boleh muat,gunakan half cut lebih elok
17 Aug 20, 09:30 PM
Myve sx1.3..: Terima kasih atas nasihat tuan.. boleh masuk ke engine k3 ke viva ... apa barang2 yang diperlukan untuk memasukkan engine k3 ke viva
13 Aug 20, 04:39 PM
Arsad mekanik: Jika ingin stat enjin pastikan ia dihihidupkan selang 2 minit barulah distat kembali ,ini untuk elakan dari minyak penuh dan basah diplug selepas servis throttle body
13 Aug 20, 04:38 PM
Arsad mekanik: waalaikumsalam saudara Myve sx1.3, bila spark plug basah ia tanda overflow bermakna nisbah minyak terlalu banyak ke ruang pembakaran,perlu servis throttle dan setkan semula
12 Aug 20, 01:07 AM
Myve sx1.3..: Dan spark plug basah dengan petrol..menurut pomen saya..duit dah habis banyak masalah masih tidak selesai.
12 Aug 20, 12:55 AM
Myve sx1.3..: Assalamualikum... boleh crank tpi x boleh hidup..sensor crank shaf baru..plug baru. Coil plug baru.fuel pump baru.. tapi tidak ada pembakaran.. wayaring ok semua api sampai ke sensor..ecu dan immo ok
11 Jul 20, 10:36 AM
Arsad Mekanik: wslm,Kia picanto juga boleh digunakan
11 Jul 20, 09:01 AM
paawi: As Salam.. Utk enjin naza suria (picanto), enjin apa paling sesuai utk ditukar selain dr jenama yg sama.? Terima kasih
13 May 20, 01:03 PM
Arsad Mekanik: wslm saudara Nizam,dah wasap ,tq
11 May 20, 05:52 AM
Nizam: Spring. Apa kah komponen yg perlu sy tukar selain dari tu & sbb dah alang2 tukar bahagian absorber, apa lagi yg perlu? Boleh senaraikan nama2 alat ganti tersebut?
11 May 20, 05:51 AM
Nizam: Salam tuan, sy nak tanya. Kereta sy myvi lagibest se hayat dah 9 tahun. Sekarang ni sy nak dapatkan kondisi suspensi dan bunyi gegar lain2 seperti kereta baru. Sy bercadang nak tukar absorber dan
11 May 20, 05:50 AM
Nizam: Salam tuan, sy nak tanya. Kereta sy myvi lagibest se hayat dah 9 tahun. Sekarang ni sy nak dapatkan kondisi suspensi dan bunyi gegar lain2 seperti kereta baru. Sy bercadang nak tukar absorber dan
11 May 20, 05:50 AM
Nizam: Salam tuan, sy nak tanya. Kereta sy myvi lagibest se hayat dah 9 tahun. Sekarang ni sy nak dapatkan kondisi suspensi dan bunyi gegar lain2 seperti kereta baru. Sy bercadang nak tukar absorber dan
7 May 20, 11:45 AM
Arsad Mekanik: saudara Prakash,badan kunci longgar,perlu letakan semula pada kedudukannya betul2 pada lock stereng dan kunci semula. Lampu fuel nyala akibat float minyak dalam tangki ada masalah,perlu tukar float
5 May 20, 11:06 AM
Prakash: Kunci kereta persona tak boleh pulas kadang kadang boleh kadang tak boleh. sometimes kena pusing kan stering sikit than baru bolek start. lagi satu lampu fuel always menyala. agak agak apa masalanya.
24 Feb 20, 02:02 PM
Arsad Mekanik: waalaikumsalam,sebaiknya tukar steering rack kerana utk mendapat result yang baik utk servis rack memang agak susah dan pressurenya kuat serta mudah bocor angin dan masuk angin
[mesej lama]