25 Jul 17, 03:15 PM
Abu: Sumbangan Gadaijanji adalah termasuk sekali dengan loan kerajaan atau perlu dibayar dulu berasingana
24 Jul 17, 08:27 AM
admin: Rina: ye.. dalam geran ada tertera sekatan kepentingan. Perlu selesaikan perkara tersebut
21 Jul 17, 10:27 AM
Rina: Selesaikan sekatan di mane yea?yg perlukan caveat tu ke?
21 Jul 17, 10:03 AM
admin: Rina: Boleh tak ada masalah, cuma selesaikan dulu sekatan tersebut.
21 Jul 17, 10:02 AM
admin: akhma: perlu sah perkhidmatan baru boleh apply LPPSA
21 Jul 17, 10:02 AM
admin: Kama: boleh hubungi admin 0137474041 (sue)
19 Jul 17, 02:59 PM
Rina: Klau nk beli tanah d geran nya status smntara,dan ada sekatan kepentingn..mcm mn...blh beli ke
19 Jul 17, 02:58 PM
Rina: Salam...tumpang tnya...kalau tanah yg hndak dibeli statusnye hak milik sementara..dan ada sekatan ke
17 Jul 17, 12:45 PM
akhma: saya dah sah lantikan, tapi belum sah perkhidmatan, boleh apply LPPSA ke??
12 Jul 17, 08:42 AM
KaMa: salam tuan kat melaka ada tak nombor peguam lppsa
10 Jul 17, 01:46 PM
admin: NAILAH: Boleh. Rujuk Tribunal Perumahan
10 Jul 17, 01:43 PM
admin: NOOR: Tak boleh. tanah perlu tukar atas nama puan sebelum bina rumah
10 Jul 17, 01:42 PM
admin: MINDY: Boleh jika layak
10 Jul 17, 01:41 PM
admin: Wassalam. jika guna insurans MRTT, insurans akan cover sepenuhnya dan psgn tak perlu bayar apa2
6 Jul 17, 01:05 PM
haikal: saya nak tanya untuk pinjaman kedua berapa tahun maksimum boleh buat loan ?
4 Jul 17, 08:21 PM
siti nailah: boleh x sy ambil tindakan ke atas lawyer bank dan lawyer rumah yg sengaja melewat proses pembelian r
4 Jul 17, 03:26 PM
noor: jika dgn persetujuan mereka
4 Jul 17, 03:26 PM
noor: maaf tuan.nak tanya.kalau tanah nama mak n pakcik.boleh ke saya nk buat loan krajaan utk bina rumah.
29 Jun 17, 10:34 PM
Mindy: Bolehkah saya pi jam wang untuk membina rumah
29 Jun 17, 10:33 PM
Mindy: Bolehkah saya pinjam wang untuk membina rumah
[older messages]